Skip to main content

Wat is foliedruk?

Foliedruk is een verfijnde druktechniek waarbij een dunne laag metallic folie op het oppervlak van uw drukwerk wordt aangebracht. Deze folie kan variëren in kleur en afwerking, waaronder goud, zilver, koper, holografisch en nog veel meer. Het resultaat is een verbluffend effect dat een luxe uitstraling geeft aan uw producten.

Om ervoor te zorgen dat uw foliedruk  er perfect uitzien, zijn er enkele belangrijke eisen waaraan zowel het karton als het ontwerp moeten voldoen. Het karton moet van hoge kwaliteit zijn om een glad en gelijkmatig oppervlak te garanderen voor de folie. We raden aan om stevig en dik karton te gebruiken om een solide basis te bieden voor de foliedruk.

Wat betreft het ontwerp, moet dit zorgvuldig worden voorbereid om het beste resultaat te bereiken. Het is belangrijk om rekening te houden met de complexiteit van het ontwerp en ervoor te zorgen dat het geschikt is voor foliedruk. Fijne details en dunne lijnen (min. 0,3 mm) kunnen soms lastig zijn om nauwkeurig weer te geven met foliedruk, dus het is essentieel om het ontwerp te optimaliseren voor deze specifieke techniek.

Hoe de bedrukking met folie aan te leveren?

De bedrukking en foliedruk staan, net als het eindresultaat, in één document. Anders is het voor de drukker onmogelijk de plaatsing van de folie te bepalen. Verder is het belangrijk dat de foliedruk in een aparte laag staat, los van de normale bedrukking. Dit bereik je door de folievorm in een steunkleur over de bedrukking heen te zetten. De folievorm moet in contouren (vector) opgemaakt worden, zo ook de tekst. Voor meer informatie bekijk HIER de aanlever specificaties en uitleg.

Offerte aanvragenNeem contact op