Duurzaam ondernemen

Duurzaam drukken

Tromp draagt het milieu een warm hart toe. Immers: zonder oog voor het milieu ís er straks geen toekomst. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hebben we onze productieprocessen daarom zo overzichtelijk, ordelijk en transparant mogelijk ingericht. Ons MVO-beleid komt onder meer tot uiting in de volgende onderdelen van ons productieproces:

  • Gebruik van bio-inkten;
  • Vervaardiging van platen zonder gebruik van chemicaliën;
  • Permanente reductie van isopropylalcohol met behoud van de hoge drukkwaliteit;
  • Gescheiden en gesloten (beschermde) opslag van inkten en oplosmiddelen;
  • Aanleveren en afvoeren van inkten en oplosmiddelen door gecertificeerde bedrijven onder strikte registratie.

Tromp Drukkerij is ISO-gecertificeerd

Tromp in Rotterdam is gecertificeerd volgens de ISO 12647-2 norm, waardoor wij als drukkerij een constante drukkwaliteit en een optimale kleurbeheersing kunnen leveren.

MVO

Tromp draagt naast het milieu ook haar medemens een warm hart toe.
Om die reden steunen wij de volgende stichtingen:

  • Stichting WereldOuders
  • Stichting Alvleesklierkanker

Tromp Drukkerij is FSC® gecertificeerd

Tromp is sinds 2008 FSC®-gecertificeerd. Sindsdien voldoet een steeds groter deel van onze productie aan de FSC®-normen. En dát beschouwen we als een positieve ontwikkeling. Immers: door te drukken op papier met het FSC®-keurmerk dragen we samen met onze klanten bij aan het behoud van (oer)bossen. Wilt u – net al veel van onze klanten – het FSC®-logo in uw drukwerk opnemen? Neem dan contact met ons op, zodat we het juiste digitale document kunnen toesturen.

Drukken met duurzaam papier: gewoon doen!

Drukken met duurzaam papier, of het nu gaat om een verpakking, tijdschrift, krant, boek of brochure, is de norm geworden, drukwerkopdrachtgevers beschouwen het vaak als zo’n vanzelfsprekendheid dat sommige de vraag al niet meer stellen. Tromp is sinds 2016 PEFC gecertificeerd.

Papier en karton gebruikt iedereen, elke dag weer. Door PEFC™ gecertificeerd hout, papier of karton te verwerken in uw verpakkingen én in het bezit te zijn van een PEFC Chain of Custody certificaat maken wij aantoonbaar dat uw verpakkingen een maatschappelijk verantwoorde herkomst hebben. Wij werken met hernieuwbaar materiaal waarvan de bomen tijdens hun groei veel CO2 hebben opgenomen zo helpen wij ook in positieve zin de klimaatverandering tegen te gaan. Werken met papier uit gecertificeerde bossen draagt tevens bij aan de bescherming van bos en gezonde en veilige werkomstandigheden van bosarbeiders en medewerkers verderop in de handelsketen. PEFC-gecertificeerd papier gebruiken loont op meerdere vlakken.

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan!

François Tromp
François Tromp

Directeur
010 31 35 644

Kortom: geen poespas, maar gewoon een eerlijk verhaal. Dát maakt Tromp Drukkerij al drie generaties lang tot een betrouwbare en solide partner voor elke drukwerkproductie!