Skip to main content

Wat is lamineren?

Lamineren is het aanbrengen van een dunne laag kunststoffolie op een bedrukt materiaal, zoals papier of karton. Deze laag wordt vervolgens stevig gehecht aan het oppervlak van het drukwerk, waardoor het duurzamer en beter bestand is tegen slijtage, scheuren, vocht en andere vormen van beschadiging. Het lamineren zorgt ervoor dat uw drukwerk er professioneel uitziet en langer meegaat.

Opties voor laminaat

Bij TROMP bieden we verschillende opties voor laminaat, zodat u de perfecte afwerking kunt kiezen die past bij uw specifieke project. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

1.  Mat laminaat: Dit laminaat geeft uw drukwerk een elegante, niet-glanzende uitstraling. Het vermindert de reflectie van licht, waardoor uw ontwerp gemakkelijk leesbaar blijft, zelfs onder felle verlichting. Mat laminaat is perfect voor drukwerk zoals visitekaartjes, brochures en menukaarten.


2.  Glanzend laminaat: Als u op zoek bent naar een opvallende, glanzende uitstraling, dan is glanzend laminaat de juiste keuze. Het laminaat geeft uw drukwerk een levendigere uitstraling en verbetert de kleurweergave, waardoor uw afbeeldingen en tekst eruit springen. Dit is ideaal voor posters, tijdschriften en promotiemateriaal.


3.  Soft-touch laminaat: Dit laminaat voegt een uniek tactiel element toe aan uw drukwerk. Het heeft een fluweelzachte textuur en biedt een luxe uitstraling en gevoel. Soft-touch laminaat is perfect voor hoogwaardige verpakkingen, luxueuze uitnodigingen en andere premium drukwerktoepassingen.


Functies van laminaat

Laminaat biedt verschillende functies die uw drukwerk aanzienlijk kunnen verbeteren:

1.  Bescherming: Het lamineren van uw drukwerk beschermt het tegen krassen, vlekken, vocht en andere vormen van beschadiging. Dit is vooral belangrijk voor materialen die regelmatig worden gebruikt of blootgesteld aan ruwe omstandigheden, zoals menukaarten en wegwijzers.

2.  Duurzaamheid: Door het toevoegen van laminaat wordt uw drukwerk duurzamer en gaat het langer mee. Het verhoogt de stevigheid en stijfheid van het materiaal, waardoor het bestand is tegen buigen, vouwen en scheuren. Dit is vooral handig voor producten zoals boekomslagen en presentatiemappen.

3.  Verbeterde uitstraling: Lamineren geeft uw drukwerk een professionele uitstraling. Het versterkt de kleurintensiteit en de scherpte van uw ontwerp, waardoor het er levendiger en aantrekkelijker uitziet. Het laminaat helpt ook om de inkt te beschermen tegen vervaging door blootstelling aan zonlicht.

Bij TROMP hebben we de expertise en technologie om uw drukwerk te lamineren en te voorzien van de perfecte afwerking die past bij uw specifieke vereisten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe lamineren uw drukwerk naar een hoger niveau kan tillen!

Offerte aanvragenNeem contact op