Skip to main content

Foliedruk & reliëfdruk verpakkingen

Op zoek naar een mooie foliedruk verpakking?

Wat is foliedruk & reliëfdruk?

Wat is foliedruk?

Met foliedruk op karton zijn de mogelijkheden eindeloos. Het voegt een extra dimensie toe aan je drukwerk en geeft een luxueuze uitstraling die indruk maakt op elke ontvanger.

Hier zijn een paar ideeën om je te inspireren:

1.   Uitnodigingen: Maak je bruiloft, jubileum, gala of andere speciale gelegenheden nog memorabeler met uitnodigingen die schitteren in goud- of zilverfolie. Het toevoegen van foliedruk op karton maakt je uitnodigingen elegant en onvergetelijk.

2.   Verpakkingen: Geef je productverpakkingen een premium uitstraling met foliedruk op karton. Het trekt de aandacht van potentiële klanten en tilt je merk naar een hoger niveau.

3.  Exclusieve brochures: Wil je een exclusieve brochure of catalogus maken? Foliedruk op karton kan je helpen om je merk te laten schitteren en je boodschap onvergetelijk te maken.

Bij TROMP streven we ernaar om hoogwaardige foliedruk op karton aan te bieden, waarbij we voldoen aan jouw specifieke wensen en eisen. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze foliedrukopties en om jouw volgende drukproject te bespreken. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen bij het creëren van drukwerk dat eruit springt en indruk maakt!

Wat is reliëfdruk?

Reliefdruk verpakkingen bieden talloze voordelen. Ten eerste geeft het uw producten een luxe uitstraling en een gevoel van exclusiviteit. Het reliëf trekt de aandacht en nodigt klanten uit om uw producten op te pakken en te verkennen. Dit verhoogt niet alleen de aantrekkelijkheid van uw merk, maar ook de waardeperceptie van uw producten.

Daarnaast is reliefdruk een effectieve manier om uw merknaam en logo te benadrukken. Het reliëf zorgt ervoor dat uw merk visueel en tactiel opvalt, waardoor het gemakkelijk herkenbaar is voor consumenten. Dit is vooral waardevol in een competitieve markt, waar differentiatie van cruciaal belang is.

Bovendien biedt reliefdruk ook mogelijkheden voor het creëren van unieke designs en speciale effecten. U kunt reliëf combineren met andere druktechnieken, zoals foliedruk of spot-UV-lak, om een echt opvallende verpakking te maken. De combinatie van verschillende texturen en glansniveaus resulteert in een verpakking die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook een tastbare en gedenkwaardige ervaring biedt aan uw klanten.

Bij TROMP hebben we de expertise en het vakmanschap om uw reliefdruk verpakkingen tot leven te brengen. We werken nauw samen met u om uw visie te realiseren en zorgen voor een hoogwaardig resultaat. Onze geavanceerde drukpersen en ervaren drukkers staan garant voor een uitstekende kwaliteit en nauwkeurige uitvoering van uw ontwerp.

Kies voor reliefdruk verpakkingen om uw merk te onderscheiden, uw producten te versterken en een blijvende indruk achter te laten bij uw klanten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de eindeloze mogelijkheden die reliefdruk biedt voor uw verpakkingen.

Foliedruk of reliëfdruk gebruiken voor uw product?

Waarom foliedruk gebruiken?

Bij TROMP bieden we hoogwaardige foliedruk op karton aan, waarmee u uw drukwerk een luxueuze en opvallende uitstraling kunt geven. Of u nu uitnodigingen, visitekaartjes, verpakkingen of andere creatieve projecten wilt laten drukken, foliedruk op karton voegt een vleugje elegantie en prestige toe aan uw ontwerp.

Foliedruk is een veredelingstechniek waarbij een dunne laag metaalfolie, zoals goud, zilver, koper of holografisch folie, op het karton wordt aangebracht. Dit proces creëert een glanzend, reflecterend en tastbaar effect dat direct de aandacht trekt en een gevoel van luxe en exclusiviteit uitstraalt. Met foliedruk kun u subtiel accenten aanbrengen of uw hele ontwerp in folie laten bedrukken, afhankelijk van je creatieve visie.

Waarom reliëfdruk gebruiken?

Reliefdruk is een verfijnde techniek die een tastbaar en visueel element toevoegt aan uw verpakkingen, waardoor ze opvallen en een blijvende indruk achterlaten bij uw klanten. Of u nu een luxe uitstraling wilt creëren voor uw productverpakkingen of uw merknaam wilt laten opvallen op promotionele materialen, reliefdruk biedt eindeloze mogelijkheden.

Bij reliefdruk maken we gebruik van twee hoofdtechnieken: embossing en debossing. Embossing creëert een verhoogd reliëf, waardoor bepaalde delen van het ontwerp naar voren springen. Dit geeft een aantrekkelijk 3D-effect en voegt textuur toe aan de verpakking. Debossing daarentegen zorgt voor een verzonken reliëf, waarbij delen van het ontwerp naar binnen worden gedrukt. Dit geeft een elegant en subtiel effect dat zowel visueel als tactiel aantrekkelijk is.

VRAAG HIER EEN OFFERTE OP!

Duurzame verpakkingen met foliedruk & reliëfdruk

Bij TROMP zijn we trots op ons streven naar milieubewustzijn en duurzaamheid. We begrijpen dat de keuze van verpakkingen een belangrijke rol speelt bij het verminderen van de ecologische voetafdruk. Daarom bieden wij hoogwaardige, duurzame verpakkingsoplossingen die zowel esthetisch aantrekkelijk als milieuvriendelijk zijn.

Maar wat maakt onze verpakkingen duurzaam? Allereerst maken we gebruik van materialen die hernieuwbaar en recyclebaar zijn. Onze verpakkingen worden vervaardigd uit gerecyclede papiervezels en biologisch afbreekbare inkten, die minder schadelijk zijn voor het milieu en bijdragen aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Daarnaast gaan we een stap verder om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We werken nauw samen met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat onze materialen afkomstig zijn van duurzame bronnen. Dit betekent dat het hout dat wordt gebruikt voor het papier afkomstig is van verantwoord beheerde bossen, waarbij rekening wordt gehouden met behoud en herbebossing.

Onze productieprocessen zijn eveneens geoptimaliseerd om verspilling te minimaliseren. We streven naar efficiëntie in elke stap van het drukproces, van het ontwerp tot de uiteindelijke verpakking. Hierbij maken we gebruik van geavanceerde technologieën en innovatieve methoden die minder energie en water vereisen, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. De CO2 uitstoot die overblijft compenseren wij. Hierdoor zijn we CO2 neutraal.

Meer over duurzame verpakkingen

Mogelijkheden:

 

 • Duurzame verpakking mogelijk
 • CO2 neutraal geproduceerd
 • Kleine oplage vanaf 100 stuks
 • Grote oplage met snelle levering
 • Alles op maat gemaakt
 • Mock-up & dummy mogelijk
 • Een eigen grafisch ontwerp of door ons op te maken ontwerp

BEKIJK HIER ONZE DUURZAME VERPAKKINGEN

Waar moet het ontwerp aan voldoen?

Om het beste resultaat te garanderen, zijn er enkele belangrijke eisen waaraan het karton en de bedrukking moeten voldoen. Allereerst moet het karton een glad en vlak oppervlak hebben om de folie gelijkmatig en nauwkeurig aan te brengen. Daarnaast is de keuze van het kartongewicht van belang voor foliedruk en reliëfdruk, aangezien het te dunne karton mogelijk niet de stevigheid biedt die u nodig heeft, adviseren wij dik en stevig karton te gebruiken. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het selecteren van het juiste karton voor uw specifieke behoeften.

Voor de bedrukking moet het ontwerp worden aangeleverd als vectorbestand in een geaccepteerd formaat, zoals AI, EPS of PDF. Dit zorgt voor scherpe en nauwkeurige lijnen, waardoor de folie of preeg perfect op het karton kan worden aangebracht.

 • Het maximale folie/preeg formaat is 50 x 70 cm.
 • Het papier is dik en stevig genoeg
 • Lijnen zijn minimaal 0,3 mm
 • De vorm moet in contouren (als vector) worden aangeleverd, ook de letters
 • Verder adviseren wij u graag!

BEKIJK OOK ONZE ANDERE VERPAKKINGEN:

Kleine of grote oplage verpakkingen

Bij TROMP kunt u ook een kleine oplage bedrukte verpakkingen laten maken. De minimale afname is 100 stuks. Het is dus niet noodzakelijk om een grote oplage af te nemen.

Handeling

Om onze klanten te ontzorgen bieden wij ook fullfilment en warehousing aan. Of het nu gaat om het plakken van stickers, producten in de dozen plaatsen, doosjes opzetten of een combinatie van deze, het kan allemaal…

Levering

U kunt ervoor kiezen om de gehele oplage plano of volledig opgezet bij u af te leveren. Wilt u liever een voorraad bij ons zodat u deze kunt afroepen? Geen enkel probleem!

PRODUCTIEPROCES FOLIEDRUK VERPAKKINGEN

1

Wat wilt u verpakken en welke eisen heeft u?

U stuurt het product dat u wilt verpakken naar ons op of, liever nog, u kunt natuurlijk ook langskomen om alle details te bespreken. Wij kunnen achterhalen aan welke voorwaarden uw op maat gemaakte verpakking moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan wat voor foliestempel, uw milieu-eisen, de stevigheid, het ontwerp, etc.
2

Technisch ontwerp en dummy

Nadat alle wensen en eisen zijn geïnventariseerd gaan onze experts aan de slag om hier een unieke en bijzondere verpakking van te maken. Nadat wij een concreet ontwerp hebben bedacht maken we één blanco dummy en sturen we deze naar u op.
3

Design

Na akkoord op de dummy krijgt u van ons de technische lijntekening. U kunt er voor kiezen om zelf een ontwerp aan te leveren of u laat onze grafische afdeling een ontwerp voor u maken.
4

Complete dummy

Nadat het ontwerp door u is goedgekeurd maken wij één digitaal exemplaar (met bedrukking op het oplagepapier). Dit exemplaar is het beoogde eindresultaat en dient als leidraad voor de gehele oplage. Samen met u controleren wij alle details en laten daarmee niets aan het toeval over. Voorkomen is immers beter dan genezen!
5

Productie

Zodra de dummy akkoord is bevonden kunnen wij het productieproces starten. Ons technisch personeel zorgt dat alle machines goed zijn ingesteld zodat er niets mis kan gaan. U bent altijd van harte welkom om te zien hoe dit in zijn werking gaat!
6

Levering

U kunt ervoor kiezen om de gehele oplage plano of volledig opgezet bij u af te leveren. Wilt u liever een voorraad bij ons zodat u deze kunt afroepen? Geen enkel probleem!

Vraag direct een offerte aan.

  Hulp nodig? Ik help u graag verder.

  Martin Groen

  Account manager
  +31 (0)10 313 56 22
  mg@trompdrukkerij.nl