Skip to main content

DUURZAME VERPAKKINGEN

Op zoek naar een duurzame verpakking?

Wat maakt onze verpakkingen duurzaam?

Ons uitgangspunt is dat een verpakking duurzaam moet zijn! Weg met plastic! Meer duurzaam karton! Er zijn op dit gebied (gelukkig) veel grootschalige veranderingen en mogelijkheden.
Wij zijn specialist in het maken van op maat gemaakte, duurzame verpakkingen. Bij elke productie van een verpakking zullen we onze uiterste best doen om dit zo duurzaam mogelijk te doen! Maar wat maakt onze verpakkingen duurzaam?

Duurzame verpakkingen Duurzaam

TROMP produceert CO2 neutraal!

Wij streven naar een minimale ecologische voetafdruk. De afgelopen 3 jaar heeft TROMP CO2 neutraal kunnen produceren.

Duurzame verpakkingen Duurzaam

MVO Beleid

Het drukwerk is vervaardigd volgens een strikt MVO*-beleid. Dit is terug te zien in het gehele productieproces. (*MVO Nederland stuurt, met de grootste ondernemersbeweging van Europa, de transitie aan naar een duurzame economie)

Duurzame verpakkingen Duurzaam

Gecertificeerd ISO 14001-2015

Dit certificaat is een internationaal geaccepteerde norm voor milieumanagement. In de norm wordt beschreven hoe je de milieuprestaties van je bedrijf in kaart kunt brengen en verbeteren.

Duurzame verpakkingen Duurzaam

FSC® gecertificeerd

Duurzaam beheerde bossen zijn van levensbelang voor ons milieu. Daarom werkt TROMP samen met FSC®, wereldwijd het meest betrouwbare systeem voor duurzaam bosbeheer.

Duurzame verpakkingen Duurzaam

Gebruik van vegan bio-inkten

Bij TROMP gebruiken we biologisch afbreekbare, vegan inkten.

Duurzame verpakkingen Duurzaam

Minimaal gebruik van chemicaliën

Ook drukken wij met chemievrije platen en is er een permanente reductie van isopropylalcohol. Uitsluitend voor het poetsen van onze machines is een minimale hoeveelheid chemie nodig.

Duurzame verpakkingen Duurzaam

Verwarming van ons pand

Dit doen wij door de residu-hitte van onze machines terug te winnen. Hierdoor reduceren wij het gebruik van gas tot een minimum.

Duurzame verpakkingen Duurzaam

Zo min mogelijk afval

Bij het kopen van het papier en het indelen van het drukwerk zal onze ordermanager er alles aan doen om zo min mogelijk papier afval over te houden.

Wat kunt u doen voor een duurzame verpakking?

  • Maak de verpakking zonder veel loze ruimte. Hoe compacter, hoe minder papier en ruimte inname bij vervoer, hoe minder CO2 uitstoot.
  • Gebruik gerecycled papier of papier gemaakt van plantafval. Dit verminderd de CO2 uitstoot en gaat verspilling tegen.
  • Maak gebruik van hersluitbare verpakkingen als deze eventueel terug gestuurd kunnen worden.
  • Vermeld duidelijk de correcte recycle methodes op de verpakking.
Verpakkingen bedrukken Sleeve verpakking Dozen bedrukken

Onze duurzame verpakkingen

Gerecycled papier

Verpakkingen bedrukken Kraft verpakkingen Brievenbusdozen Verzenddozen bedrukken Vouwkarton

Onze duurzame verpakkingen

Gerecycled karton

Foliedruk Kartonnen verpakkingen Dozen bedrukken Doos met deksel Vouwkarton

Onze duurzame verpakkingen

Prachtig papier van Paperwise.

Flesverpakkingen Vouwkarton

Onze duurzame verpakkingen

Stevige inlay geheel van karton gemaakt

Deze luxe schuifdoosjes zijn wat duurder aangezien het opzetten hiervan meer tijd kost.
Sleeve verpakking

Onze duurzame verpakkingen

Verpakkingen van plastic naar karton

Home Autolock dozen Vouwplakken Flesverpakkingen Dozen bedrukken Bierverpakking Wijndozen Vouwkarton

Onze duurzame verpakkingen

Duidelijke recycle informatie op de verpakking

Brievenbusdoos Kartonnen enveloppen Verzenddozen bedrukken

Onze duurzame verpakkingen

Hersluitbaren verpakkingen

Interieur verpakking

Onze duurzame verpakkingen

Hersluitbaren verpakkingen

FSC® gecertificeerd papier
gebruiken voor een duurzame verpakking

Waarom is FSC® zo belangrijk?

Bossen zijn een kostbaar bezit. Zowel mens als dier is er direct, dan wel indirect van afhankelijk. Bossen zijn een bron van biodiversiteit en onmisbaar voor een stabiel klimaat. Bossen kunnen namelijk onze CO2 uitstoot reduceren. Daarom is het al bijna 30 jaar de missie van FSC® om bossen te herstellen en te beschermen. Als FSC®-bosbeheer plaatsvindt (waar dan ook op de wereld) is er sprake van een gezond bos dat leeft. Zo is FSC®-bosbeheer een belangrijk instrument tegen ontbossing. Door te kiezen voor FSC®-producten geef je de boseigenaar de middelen om het bos duurzaam te beheren. Dit betekent ook dat het bos niet kan worden gekapt voor milieubelastende teelt als; palmolie, soja of vee.

Meer over FSC

Tromp en FSC®

Tromp is sinds 2008 FSC®-gecertificeerd onder het licentienummer FSC-C021795. Sindsdien voldoet een steeds groter deel van onze productie aan de FSC®-normen. En dát beschouwen we als een positieve ontwikkeling. Immers: door te drukken op papier met het FSC®-keurmerk dragen we samen met onze klanten bij aan het behoud van (oer)bossen. Vraag bij ons het FSC®-logo aan voor op uw duurzame verpakkingen.

Gerecycled papier
gebruiken voor een duurzame verpakking

Wat wordt er gedaan met oud papier?

In de papierfabriek wordt het oud papier in water geloosd. De papiervezels kunnen hierbij van elkaar los weken. Zo ontstaat een brij van vezels (ook wel papierpulp genoemd). Vervuiling zoals nietjes, paperclips, plakband en zelfs zand of piepschuim, wordt met behulp van verschillende zeeftechnieken uit de vezelbrij gehaald. Ook kan bij dit proces, indien nodig voor het eindproduct, de drukinkt verwijderd worden.

Hoe wordt het nieuwe papier gemaakt?

De papierpulp uit het vorige proces vormt de basis van weer nieuw papier en karton. Als de papierpulp de papiermachine ingaat is de verhouding vezel en water: 1% vezel tegenover 99% water. In de papier- of kartonmachine wordt de pulp met een zeef ontwaterd. Aan het einde van de zeef loopt de natte en broze papierbaan tussen twee walsen door. Zo wordt nog meer water uit het papier geperst. Vervolgens wordt het papier gedroogd, geëffend en glad gemaakt.

Al het papier dat wij bij TROMP overhouden wordt opgehaald en gerecycled. Gebruik gerecycled papier voor uw duurzame verpakking en voorkom verspilling!

Papier van landbouwafval
gebruiken voor een duurzame verpakking

Bij TROMP werken we samen met PaperWise. Dit bedrijf levert grootschalig papier en karton gemaakt van landbouwafval. Het milieu-impact van PaperWise is 47% lager dan papier van bomen en 29% lager dan recycled papier!

Hoe werkt dit?

PaperWise maakt papier en karton van A-kwaliteit, gemaakt van landbouwafval (bladeren en stengels) met 100% groene energie. Want waarom landbouwafval verbranden, terwijl het verwerkt kan worden tot een perfecte grondstof voor papier?  Uit landbouwafval, ook wel agrarisch restmateriaal genoemd, wordt cellulose gewonnen, wat de belangrijkste grondstof is voor papier. Met veel aandacht voor mens en milieu verwerkt PaperWise deze cellulose tot hoogwaardig, milieuvriendelijk papier en karton. U zult geen verschil merken tussen het papier van PaperWise en andere A-merken papier en karton.

Waarom kiest u dit?

Door voor PaperWise te kiezen, kiest u er voor om agrarisch restmateriaal een 2e leven te geven voor de productie van milieuvriendelijk papier en karton. Het grootste gedeelte van het PaperWise assortiment bestaat al voor 100% uit landbouwafval. Zo hoeven er dus geen bomen extra gekapt te worden, maar kunnen deze blijven staan om weer gewone bossen te worden met een grote verscheidenheid aan leven en biodiversiteit. Door gebruik te maken van agrarisch restmateriaal komen nu, van de al gebruikte landbouwgrond en gewas, twee producten; voedsel én grondstof voor papier. Bovendien is het productieproces van PaperWise CO2 neutraal. Zo krijgt u een mooie duurzame verpakking.

Meer over PaperWise

BEKIJK OOK ONZE ANDERE VERPAKKINGEN:

PRODUCTIEPROCES DUURZAME VERPAKKING

Kleine of grote oplage verpakkingen

Bij TROMP kunt u ook een kleine oplage duurzame verpakkingen laten maken. De minimale afname is 100 stuks. Het is dus niet noodzakelijk om een grote oplage af te nemen.

Handeling

Om onze klanten te ontzorgen bieden wij ook fullfilment en warehousing aan. Of het nu gaat om het plakken van stickers, producten in de dozen plaatsen, doosjes opzetten of een combinatie van deze, het kan allemaal…

Levering

U kunt ervoor kiezen om de gehele oplage plano of volledig opgezet bij u af te leveren. Wilt u liever een voorraad bij ons zodat u deze kunt afroepen? Geen enkel probleem!

1

Wat wilt u verpakken en welke (milieu)eisen heeft u?

U stuurt het product dat u wilt verpakken naar ons op of, liever nog, u kunt natuurlijk ook langskomen om alle details te bespreken. Wij kunnen achterhalen aan welke voorwaarden uw op maat gemaakte verpakking moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan uw milieu eisen, de stevigheid, het ontwerp, etc.
2

Wat wilt u verpakken en welke (milieu)eisen heeft u?

U stuurt het product dat u wilt verpakken naar ons op of, liever nog, u kunt natuurlijk ook langskomen om alle details te bespreken. Wij kunnen achterhalen aan welke voorwaarden uw op maat gemaakte verpakking moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan uw milieu eisen, de stevigheid, het ontwerp, etc.
3

Technisch ontwerp en dummy

Nadat alle wensen en eisen zijn geïnventariseerd gaan onze experts aan de slag om hier een unieke en bijzondere verpakking van te maken. Nadat wij een concreet ontwerp hebben bedacht maken we één blanco dummy en sturen we deze naar u op.
4

Design

Na akkoord op de dummy krijgt u van ons de technische lijntekening. U kunt er voor kiezen om zelf een ontwerp aan te leveren of u laat onze grafische afdeling een ontwerp voor u maken.
5

Complete dummy

Nadat het ontwerp door u is goedgekeurd maken wij één digitaal exemplaar (met bedrukking op het oplagepapier). Dit exemplaar is het beoogde eindresultaat en dient als leidraad voor de gehele oplage. Samen met u controleren wij alle details en laten daarmee niets aan het toeval over. Voorkomen is immers beter dan genezen!
6

Productie

Zodra de dummy akkoord is bevonden kunnen wij het productieproces starten. Ons technisch personeel zorgt dat alle machines goed zijn ingesteld zodat er niets mis kan gaan. U bent altijd van harte welkom om te zien hoe dit in zijn werking gaat!
7

Levering

U kunt ervoor kiezen om de gehele oplage plano of volledig opgezet bij u af te leveren. Wilt u liever een voorraad bij ons zodat u deze kunt afroepen? Geen enkel probleem!