Skip to main content

Wat is vouwplakken?

Vouwplakken is het vouwen en verlijmen aan één of meerdere zijdes van een verpakking. Het verlijmen kan op diverse manieren. De bekendste zijn; auto-lock of langsnaadplakken. Het verlijmen gebeurd op een plakstrook (deze moet uitgespaard zijn van inkt). Verder moet de plakstrook ca. 18 mm. zijn.

Het verlijmen doen wij volautomatisch op onze Kama vouwplak machine. Wij kunnen dit zowel met hot- als met coldmelt, met volledig veganistische lijm! Tijdens de doorvoer kan een product meerdere keren worden gedraaid. Hierdoor kunnen de plakranden in horizontale én verticale richting geplakt worden. Bij lagere gramgewichten is de vouwplak machine hét productiemiddel om hoesjes, ticketmapjes, en complex gevouwen selfmailers te verwerken. Bij hogere gramgewichten kunnen we bijvoorbeeld kartonnen enveloppen, mappen, verpakkingen, sleeves/wikkels, doosjes en nekhangers (flessenhangers) verlijmen. Drukwerk met laminaat kan ook verlijmd worden. We brengen bij het stansen een perforatie in het laminaat aan, waardoor de lijm alsnog hecht.

Naast lijmen kunnen wij op deze machine ook plakstroken aanbrengen. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld uw sleeves/wikkels met een plakstrook leveren of uw enveloppen voorzien van een scheurstrip met plakstrook.

Hoe de bedrukking met plastrook aan te leveren?

Het is belangrijk bij een document dat geplakt moet worden om de plakstrook onbedrukt te laten, dit zorgt voor betere hechting. Voor meer informatie bekijk HIER de aanlever specificaties en uitleg.

Offerte aanvragenNeem contact op